Учители от I СУ „Свети Седмочисленици” градят позитивна образователна среда

Учителите от Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище прилагат нови методи за преподаване в позитивна среда. По пътя към усъвършенстване на професионалните си умения, 25 учители преминаха специализирано обучение. То се проведе през уикенда във Вонеща вода, а лектор беше доц. Ицка Дерижан от Центъра за иновации в образованието „Протекта“.

Обучението е част от плана за работа по проекта за иновативното училище. Основната му цел е да подготви учениците в израстването им като щастливи и успешни хора, готови да виждат възможностите пред препятствията.

Участниците се запознаха с нови техники и умения за позитивно преподаване. Научиха се да търсят и прилагат иновации като постигане на емоционален баланс в самото начало на учебния процес. Важен въпрос беше и промяната на учебната среда – излизане извън класната стая, въздействие на звукове и цветове, умение да се работи пестеливо, но умно и др.

Учителите затвърдиха новите знания с практическа част, като решаваха примерни казуси по групи. През втория ден те споделиха добри практики от работата си.

Анета МИЛЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *