Учители от I СУ „Свети Седмочисленици” градят позитивна образователна среда

Учителите от Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище прилагат нови методи за преподаване в позитивна среда. По пътя към усъвършенстване на професионалните си умения, 25 учители преминаха специализирано обучение. То се проведе през уикенда във Вонеща вода, а лектор беше доц. Ицка Дерижан от Центъра за иновации в образованието „Протекта“.

Обучението е част от плана за работа по проекта за иновативното училище. Основната му цел е да подготви учениците в израстването им като щастливи и успешни хора, готови да виждат възможностите пред препятствията.

Участниците се запознаха с нови техники и умения за позитивно преподаване. Научиха се да търсят и прилагат иновации като постигане на емоционален баланс в самото начало на учебния процес. Важен въпрос беше и промяната на учебната среда – излизане извън класната стая, въздействие на звукове и цветове, умение да се работи пестеливо, но умно и др.

Учителите затвърдиха новите знания с практическа част, като решаваха примерни казуси по групи. През втория ден те споделиха добри практики от работата си.

Анета МИЛЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.