УЧИТЕЛСКИЯТ ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ ВСЕ ОЩЕ БЕЗ НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ

Учителският пенсионерски клуб „П.Р.Славейков” ще избира нов председател. Това ще се случи в следващите месеци, след като бъде проведено гласуване между членовете на Клуба. Досегашният председател – Мария Георгиева, се оттегли от поста и направи самоотвод, след десет годишна вярна и отдадена служба на Учителския клуб. Тя бе изготвила отчет за свършеното през последната година, а в обръщението си към присъстващите акцентира върху едни от най-важните и значими моменти за семейството на „Славейковци” като културните им прояви, обученията за работа с компютър, благотворителните базари в помощ на болни деца, възрастните доброволци др.

Членовете на „П.Р.Славейков” изказаха своята благодарност към всичко, което е правила през годините, за емоционалните им мигове и красиви спомени. „Няма друга като нея, а духът и жизнеността й са рядко срещани и ценни качества”, коментираха по време на събранието в Клуба.

Мария Георгиева бе удостоена със званието „Почетен председател” на Учителски пенсионерски клуб „П.Р.Славейков”. Тя обеща и занапред да помага с каквото може в реализирането на различни инициативи, но каза, че е дошло време да отделя повече внимание на здравето и семейството си. Специални благодарности на Мария Георгиева за сътрудничеството през годините изказаха директорът на РБ „Петър Стъпов” Росица Куцарова, директорът на Регионален исторически музей Магдалена Жечева и ръководителят на БЧК – Търговище Ваня Борисова.

„Благодаря ви за богатата история, непреходните традиции и наследството. Благодаря Ви за мъдростта и волята да откривате нови хоризонти. Поклон пред вас, които носите в сърцето си нашия клуб със съзнанието на будители и пазители на знанието и духовността”, каза по време на събранието досегашният председател на Клуба.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *