Среща-разговор за приемната грижа

По инициатива на ръководството на ПК „В.Левски” – Търговище, с председател Хрюстем Хрюстемов се проведе среща-разговор за приемната грижа в Общината. Бяха поканени приемни майки, социални работници и гости. Срещата бе водена от журналиста Радослав Черкезов, който изрази своята възхита от отличната организация и кулинарно представили се жени –членове на клуба. Масите бяха отрупани със саморъчно приготвени пити, баклави, кексове и сладки.

Тук присъстваха Емине Якубова – зам.-кмет на Община Търговище, Валя Александрова – н-к областен екип по приемна грижа, Ивалина Станкова – соц.работник в ОЗД и приемните майки – Маргарита Симеонова и Стефка Мичева.

Специално поканените приемни майки – Фатме Исмаилова и Айтен Джингиз, въпреки голямото им желание, не можаха да вземат участие в срещата по здравословни причини. Кратко експозе направи Валя Александрова. Тя разказа за 10-годишната биография на приемната грижа в област Търговище, а Ивалина Станкова сподели за работата в екип между ОЗД, приемните родители и децата.

Г-жа Емине Якубова изрази своята възхита от хората, които са ангажирани професионално с приемането, обгрижването и възпитанието на приемните деца. Според нея – приемните родители са едни от най-достойните хора на днешния ден.

Приемните майки – Маргарита и Стефка разказаха вълнуващи моменти от гледането, възпитанието и осиновяването на приемните деца. Присъстващите така се развълнуваха, че решиха да поздравят гостите с индивидуални изпълнения. Христинка Колева, Лерзан Махмудова и Джинли Муалля изпяха прекрасни подходящи песни.

Председателят на клуба Хрюстем Хрюстемов подари цветя на гостите, а водещият срещата Радослав Черкезов завърши с думите: „Толерантността, добронамереността и уважението на етносите са в основата на щастливото бъдеще на децата и хората”.

Маргарита Симеонова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *