ВОТЪТ НА НЕДОВЕРИЕ ОЧАКВАНО НЕ МИНА

Внесеният от БСП вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за тотално несправяне с корупцията  в страната очаквано не мина.Срещу него се  обявиха общо 131 депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти”, „Воля” и един  независим. В подкрепа на вота гласуваха 103-ма народни  представители от БСП и ДПС. И така правителството „Борисов 3” за сега остава непоклатимо. За да  падне са нужни поне 121  гласа, а сегашната конфигурация на парламента не може да ги осигури.

Всички знаем, че дори вносителите на вота на недоверие – БСП си даваха сметка, че той няма да мине, но се надяваха поне от трибуната на Народното събрание да прозвучат непоклатими факти и доказателства, които безспорно да покажат, че години наред корупцията вместо да намалява, тя все повече се разраства, а правителството на Б.Борисов прави твърде малко , за да се промени статуквото.

При обсъждането на вота въобще не се получи ефективен спор или обсъждане на истинско парламентарно равнище. Нещо повече – обидните, циничните, дори омразните изказвания и реплики валяха като пороен дъжд от двете страни. С нищо нашите НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ не показаха, че еднакво се вълнуват от растящата корупция и контрабанда в България, че търсят пътища и законови норми, които да я спрат и сведат до минимум.

Особено парадоксално бе поведението на депутатите от партия „Воля” на Веселин Марешки. Месеци и дни преди гласуването лично той заяви, че корупцията в България се е разтлала в невиждани размери и че неговите депутати  не могат да застанат зад правителството, а ще гласуват като ВЪЗДЪРЖАЛИ се.Уви! Те гласуваха срещу вота, т.е. в подкрепа на правителството. С една дума политическата демагогия и сега си показа рогата. И  това е така, защото и „патриотите” и депутатите от „Воля” добре знаят, че при евентуални предсрочни избори те може и да не попаднат в парламента, а там е толкова „топличко”, уютничко и добре „позлатеничко”, че дори и дяволът не би се отказал да бъде в българското Народно събрание. Разбира се НАРОДНО, но в кавички!

РАДОСЛАВ ЧЕРКЕЗОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *