Тече срокът за подаване на заявления за продажба на мартеници

До 9 февруари 2017 г. е срокът за подаване на заявления за продажба на мартеници в Община Търговище. Всеки желаещ да наеме терен на открито може да подаде бланка по образец на гише № 6 в Центъра за административно обслужване.
Жребият за разпределяне на местата за продажба ще се проведе на 15 февруари от 10.00 часа в зала 74 на Общината. Тогава ще бъдат връчени и разрешенията за ползване на терените, както и заплащани таксите от 0,70 лв. на кв.м. на ден.
Общо 75 са постъпилите заявления за продажба към момента. Голяма част от тях са за повече от едно място. През 2017 г. в базара за мартеници са участвали общо 91 търговци.
Тази година базарът ще се проведе от 19 февруари до 2 март включително. Определените места за търговия са главната алея пред Драматичен театър – Търговище, бул. „Сюрен” (срещу МБАЛ – Търговище), пл. „Независимост”, ул. „Цар Симеон“ (Цветарската улица) и на ъгъла на ул. „Васил Левски“ и ул. „Братя Миладинови“.
Работното време за продажба ще бъде от 8 до 19 часа. Товаро-разтоварителните дейности ще се извършват от паркинга на ул. „П. Р. Славейков”, ул. „Епископ Софроний” и ул. „Братя Миладинови“, без автомобилен достъп до пешеходните зони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *