ИСТИНСКИ ОАЗИС ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

В пенсионерски клуб „Васил Левски”

Току до автобусната спирка до централния пазар в Търговище се намира пенсионерският клуб „Васил Левски”. Макар че той е „най-младият” от клубовете в града, в него кипи разнообразна дейност – културно – масова, социална, обществено – политическа и др. Прави впечатление, че ръководството на клуба и лично неговият председател Хрюстем Хрюстемов непрекъснато търсят най-разнообразни форми за привличане и разнообразяване на живота на възрастните хора.

Тук се провеждат срещи с народни представители, с общински съветници от ДПС, гостуват местни творци – поети и писатели, музиканти и художници. Редовно се провеждат мили тържества по случай Коледа и Нова година, Трифон Зарезан, 8 март – Деня на жената, Първа пролет, Курбан и Рамазан байрам, честване на юбиляри и пр. и, което е особено важно, тук възрастните хора прекарват незабравими мигове и часове със своите приятели и близки хора.  А чистотата и интериорът в Клуба са пословично неповторими. Тук да изпиеш турско кафе или турски чай е особено приятно. А обслужването няма равно на себе си.

Клубът често се посещава от бизнесмена и почетен гражданин на Търговище – Хамди Илиязов. Той помага – финансово и организационно, за да не секва богатата и разнообразна дейност на Клуба, за да се чувстват като у дома си неговите членове и гости.

МАРГАРИТА СИМЕОНОВА

РАДОСЛАВ ЧЕРКЕЗОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *