Кметът на Търговище води заседание за общинските болници в София

Предизвикателствата пред общинските болници и бъдещето на спешните центрове са част от темите, които обсъдиха в София комисията по здравеопазване, председателствана от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров. В дневния ред бе включена дискусия за нуждата от спешни мерки за осъвременяване на нормативната уредба за дейността на детските ясли, детското и училищно здравеопазване.
Във връзка с проекта за модернизация на системата за спешна медицинска помощ, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” и последващото участие на общините в процеса на изпълнение, се дебатираха бъдещото на тези звена по общини. Модератор по темата бе д-р Димитров. Докладва и представител на здравното министерство.
Комисията обсъди проблемите пред общинските болници, както и нормативното уреждане на интегрираните здравно-социални услуги, за които общините внесоха консолидирани предложения в Министерството на здравеопазването. Това съобщи кметът на Търговище и председател на постоянната комисия към Националното сдружение на общините д-р Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *