ДА ЖИВЕЕМ В ЕДИНСТВО НА ОБЩНОСТИТЕ

На 4 януари в Търговище бе отбелязан 28-ят рожден ден на Движението за права и свободи в България.

Сред стотиците членове, симпатизанти и приятели на ДПС на тържеството дойдоха и скъпи гости – председателят на Централното ръководство на ДПС Мустафа Карадайъ, депутатите от ДПС в Търговищка област Танер Али и Имрен Мехмедова, кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, председателят на Общински съвет инж. Хатидже Алиева, зам.-кметът Емине Якубова и др. Всички гости бяха посрещнати и приветствани лично от председателя на Областното ръководство на ДПС Хамди Илиязов – почетен гражданин на Търговище.

Тържеството премина при изключително емоционална атмосфера. Самодейци и професионални певци изпълниха богата концертна програма от български и турски песни и танци. С голямо внимание и спонтанни аплодисменти бяха  посрещнати поздравленията на д-р Д.Димитров и председателя на Централното ръководство на ДПС Мустафа Карадайъ.

Д-р Димитров изрази огромното си задоволство, че в един смесен район като Търговищкия, ние градим един модел на гражданско спокойствие, на приятелство, близост и толерантност между отделните етноси. И всичко това се дължи в голяма степен на Движението за права и свободи.

Мустафа Карадайъ, посрещнат с бурни ръкопляскания, се спря на богатата биография на ДПС, което вече 28 години е стожер на българския модел за етническа толерантност и благополучие на родината ни България. Той завърши с думите: „Нека, както и досега, живеем в единство на общностите, етносите и религиите. Това гарантира утрешния европейски и плодовит ден на България”.

РАДОСЛАВ ЧЕРКЕЗОВ

СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР ДПС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *