Отличиха победителите в конкурса за празнична украса

Комисия, назначена от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, отличи победителите в конкурса за най-оригинална празнична украса. 9 села и един квартал участваха в надпреварата за най-красива Коледна и Новогодишна украса, а за Търговище постъпилите заявки бяха 5. В зала 28 на общинската администрация градоначалникът връчи наградите на победителите в конкурса, поощрявайки тяхното старание и фантазия.

Според класирането на журито, големият победител в конкурса е квартал Въбел. Наградата им бе в размер на 500 лв., които по регламент трябва да използват за обогатяване на украсата или закупуване на оборудване, което да се използва от живущите там. Второ място бе присъдено за село Кралево, които получиха 200 лв., а поощрителна награда в размер на 100 лв. бе дадена на село Стража.

Във втората категория „Частни домове” сем.Йорданови, живеещи на ул.”Опълченска” 55А спечелиха първа награда – хлебопекарна на стойност 200 лв. Поощрението пък бе връчено за украсата на Ренета Казакова и Димитър Сотиров от ул.”Стефан Караджа” 42, които получиха кухненски уред на стойност 100 лв.

Всички участници в конкурса се обединиха около призива през 2018 да има повече желаещи, които да се включат в тази инициатива, за да бъде атмосферата в града ни по-празнична и тържествена.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *