Късмети и пожелания за първите клиенти на офиса на НАП в Търговище

Първите клиенти на приходната администрация в Търговище бяха посрещнати с късмети и пожелания за здрава, щастлива и успешна Нова година.

По  този начин от местния офис на НАП дадоха и старт на новата данъчна Кампания за 2018г.

Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица вече са публикувани на сайта на НАП.

От приходната агенция напомнят, че срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите изтича на 30 април 2018 г. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код – ПИК, който се издава безплатно в офиса на НАП.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв.

Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2018 г.

Формулярите за облагане с корпоративни данъци за 2017 г. също са качени на интернет страницата на Агенцията. Срокът за фирмените декларации е 31 март 2018 г.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *