КИРИЛ НИКОЛОВ-ДИЗЕЛА ГОСТУВА В ТЪРГОВИЩЕ

Ориентировачът Кирил Николов – Дизела представи пред търговищка публика филма „109 часа”, посветен на рекордното време, за което изминава маршрута „Ком-Емине”. Концертната зала на ОНЧ „Напредък-1864” през целия ден на 14 декември бе пълна с желаещи да гледат филма и лично да се запознаят със спортиста. Над 800 търговищенци от всички възрасти имаха тази възможност.

Пред най-дългия туристически маршрут в България „Ком-Емине” Дизела се изправя за първи път през 2014 г., но тогава опитът за рекорд завършва неуспешно. Още по-амбициран, със спортен дух и желание за успех, Кирил Николов пробягва поставената цел през 2015 г.  за рекордните 4 дни, 13 часа и 05 минути. Той доказва на себе си и другите, че когато искаш нещо много силно, то се сбъдва, въпреки всичко.

Във „109 часа” зрителите видяха истинските емоции на спортиста по време на неговото бягане, издръжливостта на тялото му, силата на психиката му, проблемите, възходите, мотивацията, устрема, куража, екипа, без който победите са мираж, вдъхновението, волята, болката, усмивките и още, и още парченца от останалите завинаги в спортната история 109 часа на Дизела, запечатани в кино лентата.

„Изключително съм щастлив да бъда в Търговище по този повод. За мен е голяма радост да прожектираме филма именно тук и да съпреживеете с мен емоциите около поставения рекорд. Благодаря на всички, които направиха това възможно”, каза Дизела пред събралата се публика.

Зам.-кметът Рая Матева връчи на спортиста поздравителен адрес от името на кмета д-р Дарин Димитров, а в свободен и непринуден разговор Дизела разказа още интересни подробности за дестинацията „Ком-Емине”. Ориентировачът бе вдъхновение и за много ученици, дошли на премиерата, които освен, че го поздравяваха, искаха да се снимат за спомен с него.

Инициативата за прожекцията на филма в Търговище като подарък за търговищенци бе на Спортен клуб „Вариант 5”, областния управител Митко Стайков и Община Търговище, в партньорство с ОНЧ „Напредък-1864”. Припомняме, че Кирил Николов – Дизела е част от търговищкия клуб по ориентиране и национален състезател, прославил неведнъж града и страната ни през годините.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *