С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА

В  Националния дворец на децата в град София се проведе тържествена церемония за награждаване на победителите от националния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата – 2017”.  Сред 35-те наградени във финалния етап деца, 4 са от област Търговище. Ето кои са те:

  1. Жанет Ганева/13 г./ – с поощрителна награда в I категория – „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищното образование“; II-ра възрастова група – от 11 до 13 години; възпитаничка на I СУ „Свети Седмочисленици“ град Търговище с ръководител Силвия Малинова.
  2. Габриела Руменова/15 г./ – с поощрителна награда в I категория–III-тa възрастова група – от 14 до 18 години; ученичка в ПГИИ „Джон Атанасов“- град Търговище.
  3. Ивайла Петрова/13 г./ – трето място във II категория – „Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство“ , II възрастова група – от 11 до 13 години; от Школа по изобразително изкуство „Арт Попово“- град Попово, с ръководител Искра Хаджииванова.
  4. Айше Назиф/12 г./ – второ място в III категория – „Деца и ученици от училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение“ , II-рa възрастова група – от 11 до 13 години; възпитаничка на ПУИ „Д-р Петър Берон“-град Търговище с ръководител Иван Иванов.

Победителите в тазгодишното издание на конкурса са излъчени от жури под председателството на Страхил Ненов от Националната художествена академия. Грамоти и предметни награди, осигурени от ГДПБЗН, младите творци от област Търговище получиха от  зам. министрите Ст. Балабанов и Т. Михайлова. След награждаване на победителите в Националния дворец на децата беше открита изложба с отличените рисунки от конкурса.

ПРЕСЦЕНТЪР НА РДПБЗН-ТЪРГОВИЩЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *