Да напишеш с думи душата си

В залата на кафе-театъра на ОНЧ „Напредък – 1864” нашият съгражданин и общественик Панайот Абаджимаринов представи първата си стихосбирка, озаглавена „Интимно”. Водещата на поетичната вечер Веселка Бахнева умело предразположи публиката,  пренасяйки я с уводните си думи в атмосферата на най-висшето чувство – любовта, и емоциите, свързани с нея.

„Казват, че любовта е чувството, което движи света. Тя може да бъде едновременно приток и спокойно езеро на нежни емоции, изпепеляващ вулкан. С „Интимно” можем да се потопим в това красиво тайнство от интимния свят на автора Панайот Абаджимаринов”, елегантно сподели Веселка Бахнева.

„Да напишеш с думи душата си – най-съкровеното, което е в теб, което човек трудно признава на самия себе си, а той да го напише, да го подреди в книга и да го остави на обществото, който иска да прочете – това се нарича смелост. Трябва да имаш голям кураж и още по-голяма душа, за да я покажеш на света”, с тези думи редакторът на книгата Стойка Теодосиева поздрави автора за неговото начинание и творческо вдъхновение.

Г-жа Теодосиева разказа на присъстващите как авторът я е поканил да му стане рецензент, за тяхното приятелство през годините и душевната им свързаност.

Освен на любовната лирика на автора, редакторът на „Интимно” обърна внимание и на другите стихотворения в книгата, посветени на децата, на природата, на опустяващите села, на гражданското отношение и др.

Стойка Теодосиева пожела на гостите в залата още такива срещи с поезията на Панайот Абаджимаринов, както и да бъдат винаги влюбени.

„Всичко, което ни заобикаля, ме вдъхновява да пиша – най-вече любовта, доброто и взаимоотношенията между хората”, издаде авторът на „Интимно” за „Знаме”.

Той изказа своята благодарност към художничката Татяна Трендафилова, нарисувала корицата на стихосбирката и илюстрациите между стиховете. Авторът на „Интимно” и художничката си обещаха, че това е първият от многото им бъдещи проекти, по които ще работят в тандем, сливайки двете изкуства.

Залата на кафе-театъра бе пълна с гости, приятели и почитатели на стиховете на автора. Събитието уважиха с присъствието си и зам.-кметовете инж. Митко Панайотов и Валентин Велчев.

Любовно-поетичното настроение на присъстващите бе подсилено от музикалните изпълнения на пиано и цигулка, представени от Петър Божанов и Петя Димова. А с гласа на директора на Драматичния театър Петър Петров бяха представени едни от най-вдъхновяващите стихове на Панайот Абаджимаринов.

„Всичко, от което се нуждаем, е ЛЮБОВ”, завърши с усмивка авторът на „Интимно” в края на поетичната вечер.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *