БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР ЗА БОЖКО

И друг път сме Ви разказвали за Лидия Гюрова от Търговище, която изработва сувенири, за да помогне на лечението на сина си.

Средствата от продажбата им, тя ги влага в рехабилитацията на 8 годишния си син Божидар, който е с диагноза детска серебрална парализа. До момента на Божко са направени няколко операции, рехабилитации му помагат да се чувства по-добре, но струват по 350 лв. месечно. Допълнително средства му трябват и за училище, тъй като е ученик във втори клас.

„Аз не обичам да прося пари, когато човек има някаква дарба, е хубаво да се възползва от това, искам с труда си, с моите ръце да изработя нещо. Съответно много се радвам, че хората оценяват това, което правя, че остават с добро впечатление и търсят мои произведения, за да зарадват близките си с подарък. Наближават светлите Коледни празници, темата, по която изработвам сувенири в момента и смятам, че ще зарадвам много хора с тях, а купувайки нещо от мен, помагат и на моето дете”, разказва Лидия. Пръв помощник на Лидия в изработването на сувенирите е Божко, а двамата подготвят Коледен базар в Регионална библиотека „Петър Стъпов” – Търговище от 11 до 22 декември /от 09.00 до 17.00 часа/ за предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *