ПРОФЕСИЯ „РОДИТЕЛ ПО ЛЮБОВ”

В София, в гранд хотел „Маринела”, се проведе тържествено честване на 8-годишнината от учредяването в България на Национална асоциация „Приемна грижа” /НАПГ/ – неправителствена институция от приемни родители в страната.

На това вълнуващо събитие бяха излъчени номинациите в конкурса „Спасители на детството” за 2017 година. От Търговищкия край бяхме номинирани сем.Диана и Стефан Стойкови, Маргарита Симеонова и социалният специалист Маргарита Георгиева.

Вечерта премина много емоционално, защото от цялата страна бяха дошли семейства с приемните си деца. Тържеството беше добре организирани с участието на детския хор „Бодра смяна” и по-певеца Орлин Павлов. На мултимедийна стена бяха показани номинираните приемни родители, социални работници, журналисти, учители, лекари, спонсори и други. Детски глъч огласяше залата, а благите и добронамерени лица и усмивки на присъстващите създаваха допълнително настроение.

Празничното събитие завърши с една голяма торта за децата и коктейл за приемните родители и спонсори. Осъществените контакти бяха документирани с много снимки и видеоматериали. Те ще катализират още повече дейността и значението на Националната асоциация по „Приемна грижа”. Ние от Търговище ще продължим с тържествата, защото се навършват 10 години „Приемна грижа” в нашия край, а и номинациите в националния конкурс „Спасители на детството” се умножават след всяка изминала година. С една реч: множат се добрите хора с професия „Родители по любов”.

МАРГАРИТА СИМЕОНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *