Нов триумф за Балет “ВЕГА” във Варна

На 11 и 12 ноември 2017 г., в Двореца на културата и спорта в град Варна, се проведе 19-ти Национален конкурс „Празник на танца” 2017 г.
Танцьорите от Балет „Вега” към ЦМДИ-Търговище, с гл. худ. ръководител Марианна Савова,  участваха в съботната надпревара с групови изпълнения във втора и трета възрастова група, в категориите съвременни и характерни танци. Многобройна и силна бе конкуренцията в продължилия почти 16 часа танцов маратон, със състави от цяла България.

Нашите момичета отново се представиха блестящо и заеха челните места в категориите, в които се състезаваха:

  • Първо място, втора възрастова група, „Съвременни танци”, група
  • Трето място, втора възрастова група, „Характерни танци”, формация
  • Първо място, трета възрастова група „Характерни танци”, група
  • Първо място , трета възрастова група „Характерни танци”, формация
  • Най-големия приз, Специална награда в категория „Съвременни танци”, в трета възрастова група, получи навият танц на „Вега” –„Орисия”.

Марианна Савова – главен художествен ръководител на състава:
„В последните години „Празник на танца” се утвърди като един от силните национални конкурси, който по брой участници надмина много международни фестивали. Имахме известни колебания дали да участваме, тъй като след миналогодишното отлично представяне, сами бяхме вдигнали летвата за себе си.  През този сезон повечето от водещите ни танцьори са вече студенти. На миналогодишното издание на конкурса всички наши танци бяха с първа награда, което автоматично ги изключва от право на участие и трябваше много бързо да обновим  репертоара и да се справим с подготовката, а сме в началото на творческия сезон. Благодаря на всички танцьори, че се справиха с тази нелека задача и намериха физически и психически сили да издържат до края на дългия и напрегнат конкурсен ден. Благодаря и на родителите за разбирането и подкрепата! Въпреки колебанието при подготовката, съм щастлива, че затвърждаваме постиженията си и е невероятно усещането да си признат за пръв сред добрите.Това мотивира и децата в творческия процес.”

Да припомним, че в миналогодишното издание на конкурса се стигна до прецедент. Жури и организатори присъдиха на „Вега” Гран При за изключително представяне, награда която не бе предвидена в статута на „Празник на танца” до този момент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *