нов завод на “мебел стил” – в Попово

Днес, в следобедните часове, в бившия завод „Спорт” в Попово се открива трета производствена база на реномираната търговищка фирма „Мебел стил”. Инвестицията е в размер на 4,5 млн.лв., а новоразкритите работни места за работници и служители от Попово и региона се очаква да бъдат около 170 / в завършен вид/. Самият завод ще бъде специализиран в производство на матраци и мека мебел. Негов оперативен производствен директор ще бъде Христо Христов от Попово.

Ще припомним, че дружеството е едно от най-големите и престижни в България производители на тапицирана мека мебел с две модерни производствени бази.  Продукцията на „Мебел стил” е в съотношение 60% на 40%, като 60 % от нея е предназначена за нуждите на вътрешния пазар / общо повече от 300 точки в страната/, а 40% за външния пазар. Държавите, в които „Мебел стил” години наред вече успешно продава своята продукция са 11,между които се отличават Франция, Италия, Израел и др.

 

-Финансирането на третия завод в Попово, който откриваме днес, е без европари, без да изпълняваме обществена поръчка и без чужди капитали- каза в предварителния ни разговор собственикът на „Мебел стил” , бизнесменът Илко Илиев.

Подробности около днешното събитие в Попово-в следващия брой.

ДЕЯНА ВЪЛЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *