Задържаха 20-годишен извършител на пожари

В Търговище задържаха обвиняем за убийство и палеж. Подробности по случая бяха дадени по време на съвместна пресконференция на ОД на МВР – Търговище и Окръжната прокуратура.

Директорът на търговищката полиция ст. комисар Николай Ненков каза, че престъплението е извършено на 14 срещу 15 октомври 2017 г., когато 20-годишният Атанас Атанасов  от търговищкото село Здравец  нахлул в къщата на съседа си, 85-годишният Тодор Иванов с цел кражба на фуражомелка и железни инструменти. Шумът събудил възрастния мъж, който отправил предупреждение към Атанасов, че ще го издаде в полицията. Извършителят  ударил 85 –годишния мъж по главата с домакински съд, а за да прикрие стореното запалил вестници и дрехи в къщата. След стореното се прибрал при баща си в съседната къща. Около полунощ 20-годишният Атанас събудил баща си, съобщавайки му, че от съседната къща излиза дим и заедно се обадили на телефон 112 да сигнализират за пожара. Окръжният прокурор Драгомир Сяров и директорът на ОД на МВР казаха по време на пресконференцията, че тялото на възрастния мъж е силно обгоряло и тепърва предстои да се изясни напълно дали е починал от нанесения удар или от пожара. Първоначално се смяташе, че в дома на възрастния мъж е станало късо съединение, което е предизвикало пламъците, но след повторния оглед на полицаите бе установена кръвта по намерената тенджера, с която извършителят е нападнал своя съсед.

След множество разпити и несъответствие в показанията, пред криминалистите 20-годишният Ат.Атанасов признал за още един палеж в същото село. В дома на друг свой възрастен съселянин младежът откраднал тонколони и 60 лв., след което отново предизвикал пожар. 81-годишният старец бе намерен мъртъв преди месец на 13 септември.

На 20 октомври предстои прокуратурата да  внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *