Нови детски площадки радват малчуганите от ДГ „Звънче”

С песни, танци и детски смях бяха официално открити обновените площадки в ЦГ „Звънче”.

В сграда „Славейче” на детската градина, намираща се на ул. „Скопие” 6, малчуганите посрещнаха кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, заместниците му Рая Матева и инж. Митко Панайотов, секретаря на общинската администрация Христалина Халачева и експерти в областта на образованието. Директорът на ДГ „Звънче” Димитринка Атанасова благодари на общинското ръководство и директора на ОП „Флора” Асен Чакъров за подкрепата и възможността възпитаниците на градината да имат модерни площадки за спорт и игри по европейски стандарт и качество.

„Сбъдна се нашата мечта – имаме прекрасни нови площадки, напълно оборудвани за игра и весели мигове. Нека още дълги години детския смях оглася площадките”, каза в началото на празника директорът на „Звънче” Димитринка Атанасова.

Градоначалникът лично попита децата дали им харесват новите придобивки и заяви, че предстоят още ремонти в детските градини и ясли. „Децата са ни най-важни”, каза д-р Димитров на празника.

Малките „звънчета” развълнуваха родителите и гостите на детската градина с песните, танците и стихчетата, които бяха подготвили за празничното тържество, а под звуците на химна децата издигнаха трибагреника.

С пожелание за здраве и сбъднати мечти на всички малчугани бяха пуснати балони в небето. А директорът на детската градина почерпи с питка и мед всички групи на „Звънче”. Прот. Анатоли Тодоров пък отслужи водосвет за здраве и благоденствие. В сграда „Славейче” през новата учебна година знание и грижи получават сто деца.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *