Двудневен графити фест в Търговище

Графити фест, осъществен по инициатива на Младежката структура на ПП ГЕРБ – Търговище събра графити художнициот цялата страна.

В двудневния фестивал взеха участие ВЕТА, PLASTER, UNOE DUC, ПЕРО, Wilk, Felon и др., които показаха своите арт умения, като изрисуваха стените на спортна зала „Дечко Стефанов“ и Първо основно училище „Христо Ботев“. В специално създадена графити работилница десетки младежи имаха възможност да се запознаят с различните техники на модерното улично арт изкуство.Специални гости на събитието бяха народният представител от ПП ГЕРБ – Търговище д-р Венка Стоянова и областният управител Митко Стайков, които поздравиха младите творци и им пожелахамного успехи и да продължават да развиват своя талант.

Областният координатор на МГЕРБ-Търговище Весела Илиянова сподели, че реализирането на идеята за графити феста се е зародила преди повече от половин година. „Благодарение на Краси Бета успяхме да съберем всички таланти, които посетиха града ни и оставиха частичка от себе си върху стените. На едната от тях взехме единодушно решение да бъде изрисувана със спортни елементи, а на другата стена искахме да представим символите на Търговище. Резултатът наистина е добър“, заяви Весела Илиянова и благодари за подкрепата на кмета на града д-р Дарин Димитров и народния представител д-р Венка Стоянова.

Снимки: Сава Димитров и ПП ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *