Над 22 тона отпадъци са събрани при почистването на Търговище

Над 22 тона отпадъци са събрани до обед в Търговище в рамките на националната кампания „Да изчистим България заедно”.   Това показват междинните данни.

98 служители на Общинската администрация, включително кметът д-р Дарин Димитров и заместниците му, се включиха в почистването на парка „Борово око”. Резултатът са над 60 чувала с различни отпадъци, които бяха събрани разделно и транспортирани. Общинско предприятие СОД работи в съботния ден с доброволен труд в районите на парка „Юкя”,  стадион „Димитър Бурков” и други. Колегите им от ОП „Флора” се ангажираха с чистенето на площад „Свобода”, улици в промишлената зона и други.

Служителите на Държавното горско стопанство направиха уборка на зони в местността „Парка” и напълниха 1 камион. 

Работещите в детски градини, училища, различни общински и държавни служби продължават да чистят в набелязаните райони. Граждани събират отпадъци в околоблоковите пространства, градинки и паркове. Активно участват и пенсионерските клубове в цялата община. Организирани са също и групи по селата.

Чувалите, събрани по време на кампанията, трябва да се оставят до контейнерите.  Молбата е отпадъците да се събират разделно – битови, растителна маса, подлежащи на рециклиране и други в отделни чували.

 За извозването им на разположение е телефон: 0601/ 6 22 69. Създадена е организация за своевременното събиране на натрупаните количества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *