Гран при за Елеонора Димитрова – Търговище!

От 25 до 27 август в Шиофок, Унгария се проведе XIV Международен певчески конкурс за деца и младежи „ Golden sunshine”.  Вокалната надпревара се организира от Центъра за образование и култура гр. Шиофок, с медийната подкрепа на Csele TV и Радио Балатон.

Над 100 изпълнители от 6 до 18-годишна възраст , от  Босна и Херцеговина, Австрия, Унгария, Чехия, Словения, Словакия, Ромъния, България участваха в тридневната надпревара в областта на популярната и забавната песен.

Единствената участничка от България бе 13 годишната Елеонора Димитрова, възпитаничка на музикална школа „New Voices” гр. Търговище с вокален педагог Десислава Станкова. Ели се  занимава от  осем години с поп пеене и многократно е представяла Търговище в редица ТВ формати, национални и международни конкурси. Надпреварата в Унгария сбъдна желанието на седмокласничката да спечели първото си Гран При и да представи изцяло подновеният си репертоар на кораба „ Сейнт Миклош“ на езерото Балатон. Песните „Сама“ от новият албум на Маргарита Хранова и кавъра на песента  I have nothing от репертоара на Уитни Хюстън, силно впечетлиха петчленното международно жури с председател сръбският композитор Йован Адамов. Наградата на Ели включва купа, грамота и покана за участие през 2018 година в престижен конкурс,  в Словения.

Това невероятно преживяване в столицата на езерото Балатон  Ели осъществи с финансовата подкрепа на Народният представител от ГЕРБ –  Венка Стоянова и общинските съветници от ПП Герб Търговище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *