Община Търговище осигури средства за ремонти, заявени от кметските съвети на селата

Изкърпване на повредени участици на основни улици, ремонти на автобусни спирки, тротоари, изграждане и обновяване на детски кътове са сред дейностите по селата, финансирани от общинския бюджет в Търговище тази година.

На база заявки на кметовете и наместниците  са отпусни средства за належащи дейности във всички 51 села. Заявленията се придружават от протоколи на кметските съвети на населените места, които са взели решения какви са наложителните дейности. Сред тях е подмяна на дървената с ПВЦ дограма в сградите на 12 кметства, които защитиха заявките си за подобряване на енергийната ефективност и намаляване на разходите за издръжка. Нови дограми са поставени в кметствата в Дралфа, Кралево, Лиляк, Миладиновци, Мировец, Пробуда, Ралица, Съединение и други.

За всички села от общината бяха осигурени средства и консумативи за храсторези и косачки за почистване на паркове и гробища. След проведена обществена поръчка се доставят строителни, железарски, дървени материали и други за извършване на предвидените ремонти и благоустрояване в населените места. След защитени искания е осигурена асфалтова смес за изкърпване на посочени от кметовете и съветите им улици.

Планирани са също разходи за нарязване на дърва за огрев за кметствата, читалища и клубове в селата.

Общата сума, осигурена от общинския бюджет за благоустрояване по заявки на населените места, е близо 50 000 лв.   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *