Кой казва, че децата не четат?!

И днес децата бяха се събрали – едни с колелета, други с ролери, трети с топки. От време навреме си шепнеха нещо и се оглеждаха.

Не след дълго се появи Мария, тяхната приятелка, а заедно с нея и авторката на книгата  “Денят започва с красота” Антония Атанасова. Нея очакваха децата и затова веднага

я заобиколиха.Мария беше прочела книгата й . Преди няколко дни тя се срещна с Антония Атанасова и я помоли да гостува на децата от квартала. С присъщото си умение да общува с децата авторката ги предразположи и веднага се разбра,че някои вече са прочели задължителните книжки, други питаха за новите й книги, а едно момче се похвали, че е от Русе – нейния град.

Всяко дете получи подарък – книгата “Там край реката”, разбира се с пожелание и автограф. Едно малко момиченце стоеше настрана и свенливо гледаше надолу, то още не можеше да чете. Но Антония Атанасова извика и него, погали го по главицата и след като го попита за името надписа и за него книжка. Сигурно най-напред баба щеше да му я прочете.

Накрая момичетата и момчетата махнаха за довиждане и побързаха да приберат книжките, а и да разкажат в къщи за тази читателска среща.

ВЕСЕЛКА СТЕФАНОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *