Търговищката банда “Metal militia”- лауреати на “РОКСТРАЖ – 2017”

Търговищката рок банда „Metal militia” получи първата си награда от музикален конкурс – „Лауреати на фестивала”. Това се случи в гр.Стражица на „РОКСТРАЖ – 2017”. Йоан, Сава, Александра и Борислав разказаха за „Знаме” веднага след конкурса, че не са очаквали да бъдат наградени, но приятно били изненади от публиката там, която реагирала емоционално на техните изпълнения. Всичко започнало пък с покана. Търговищката група получила специална покана от организаторите на „Рокстраж-2017”, след като напоследък музикантите от Търговище добиха по-голяма популярност с участията си. Отзвуците от концерта им на тазгодишния традиционен пролетен панаир пък се оказал поредния повод да покажат своите изпълнения и на сцената в Стражица.

„Въпреки че фестивалът имаше конкурсен характер, се забавлявахме много. Публиката го усети и през цялото време участва с реакциите си на нашата 30-минутна програма. След изпълненията имаше малки и вече пораснали рок фенове, които искаха да се снимат с нас и да научат повече за това, което правим, за Търговище и за участията ни”, разказаха от „Metal militia”.

Те споделиха още, че това е първото издание на фестивала в Стражица, който е преминал под патронажа на кмета на общината Румен Павлов и с финансовата подкрепа на водещи фирми в града. Освен любими парчета на известни рок банди, в програмата на всяка от групите участници по регламент имало и представяне на авторски песни.

„Хубавото и интересното на такива рок конкурси е, че може да популяризираме и авторска музика в този стил”, коментира търговищката банда.

За музикалните фенове в Стражица и рок настроението на феста „Metal militia” представила “War for Peace”, “Filter” и “Head fuck”, създадени от тях само за последните няколко месеца. Тричленно жури оценявало участниците в „Рокстраж – 2017”, с председател Николо Коцев, а наградата на “Metal militia” връчил лично Пламен Пенев от „Хуманитарна дирекция” в Община Стражица.

Музикантите от Търговище разказаха още, че са били с най-младите участници по време на фестивала, тъй като Йоан и Александра са ученици в 9. и 11. клас. За пореден път „Metal militia”са били атракция за публиката, тъй като младите рок надежди творят заедно със своите бащи. Следващото участие на търговищката група ще бъде на рок събор в местността „Пчелина”, за който ще Ви разкажем в следващ брой на „Знаме”. Успех, „Metal militia”!

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *