Областна администрация Търговище – отново партньор на инициативата на BTV- „Да изчистим България заедно “

Областният управител Митко Стайков участва в национална среща на партньорите на най-мащабната доброволческа инициатива у нас -„Да изчистим България заедно “, която се проведе на 26.07., сряда в столицата.
„През 2017 г. най-мащабната национална доброволческа инициатива – „Да изчистим България заедно”, ще обедини за седми път институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Под егидата на bTV Media Group цяла България ще стане част от първото по рода си масово есенно почистване у нас, което ще се проведе на 16 септември. Изборът на есенна дата за провеждането на тазгодишната инициатива цели да посрещнем зимния сезон в чиста България и да възпрепятстваме негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци“, посочват организаторите.
Първото участие на област Търговище бе на 12 май, 2012 година. Тогава в инициативата се включиха 10 хиляди доброволци от региона. От тях-126 фирми, 52 училища и 45 НПО. Те събраха 130 тона отпадъци.
Миналата година на територията на областта заедно чистиха 5 200 доброволци.
Събраните отпадъци бяха 300 тона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *