Не можем да мълчим, КОГАТО БИЯТ ЖУРНАЛИСТ

В началото на тази седмица един брутален акт ни порази- побоят над журналиста от БНТ Иво Никодимов. Той беше пребит в Борисовата градинка, където само преди дни по същия брутален начин бяха нападнати нотариус и нейната дъщеря.

Агресията…под различна форма тя ни залива отвсякъде и няма ди ни стигне мястото, за да изреждаме примерите от нашето всекидневие. Нелепото в случая с колегата Никодимов е в това, че той нито е разследващ журналист, нито е получавал някакви предварителни заплахи. Нападението над него не е свързано с пряката му работа. Въпреки това, този акт е посегателство върху свободата на словото.

Но най-горчивото в цялата тази история е чувството за безнаказаност при подобни  вандалски прояи. Сигурността в столицата/ и не само там/ е под въпрос.  Нужни са по-люти санкции срещу хулиганството, по-голяма категоричност на закона. Защото, преди години друга една журналистка беше залята с киселина, тогава извършителят беше разкрит, но и досега не е осъден…Този прецедент не бива да се повтаря.

Колкото до случая с Иво Никодимов, екипът на „Знаме” изразява своята съпричастност и солидарност!

ДЕЯНА ВЪЛЧЕВА, председател на Дружеството на журналистите към „Знаме”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *