Малката Ани спаси човек

В редакцията на „Знаме” се обади г-жа Пенка МИЛЕВА, председател на ПК „Единство” на ул.”Скопие”. Развълнувано, тя разказа за постъпката на първокласничката Ани, която помогнала на възрастна жена , изпаднала в кома поради жегата.  Започна разказа си така:

-В противовес на това, което се говори в новините по телевизията /които са като некролози!/ и лошите новини, които достигат всекидневно до нас чрез останалите медии, бих искала да разкажа за нещо хубаво, за нещо добро, което се случи пред очите ни.

Тези дни, поради големите жеги, една възрастна жена припадна на детската площадка, в съседство с нашия клуб. По това време там е била 8-годишната Ани, чиито приемен родител е Йорданка, барманка в нашия клуб . Тича Ани запъхтяна при нас, моли за  шише с вода с думите:”Една баба току-що припадна, трябва да й помогнем…”. В същото време се отзовали и момчетата от автомивката на „Скопие”, които извикали „Спешна помощ”, линейката се отзовала до няколко минути и така възрастната жена /ромка/ била откарана в болницата.

Думата ми е за тази наша малка Ани, която от 6 г. е в приемно семейство, но вече е осиновена и въпрос на време е да отпътува за Франция. С жените си говорим, че детето е възпитано много добре, научена е на добротворчество и състрадание. След като се върна при нас след случката, Ани ни  каза:”Направих едно добро дело, и допълни: ама и още едно добро направих:спасих калинка…”Трогнаха ме тези думи на едно 8-годишно дете, отекнаха дълбоко в сърцето ми, зарадваха ме и смея да твърдя, че освен лошотията и тревожността, в атмосферата на която живеем, може да ни се случи и такова делнично добро, което ни дава кураж и желание да продължим напред, завърши разказа си нашата читателка Пенка Милева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *