Лятна поетична атмосфера със стихосбирката “Сърце на длан съм сложила”

В кафе-театъра на ОНЧ „Напредък – 1864” нашата съгражданка Таня Георгиева представи стихосбирката си „Сърце на длан съм сложила”.

Любителите на поезията съпреживяха емоциите на авторката, претворени от нея на белия лист. А музикалните изпълнения на пиано от Стоянка Камджалова допълваха поетичната атмосфера.

Пред своите гости Таня Георгиева и нейният издател Божидар Николов разказаха как се е родила идеята за създаването на стихосбирката,  колко важно е вдъхновението при писането и колко трудно всъщност е с малко думи да кажеш толкова много неща.

А коя е Таня Георгиева? Авторката е дългогодишен учител по български език и литература, работила е и във в.”Знаме”, живяла дълги години в Белгия, където създава българското училище „Св.Св. Кирил и Методий”.

От стиховете й личи нейната искреност, отношението й към хората и живота, душевността й във всеки символ и всяка дума. Стиховете на Таня Георгиева достигат до читателите, карат те да разсъждаваш със сърцето и душата си за това, което ни заобикаля, за тежките мигове, за болката, за словото, за радостта и най-вече за любовта във всичките й проявления.

„За мен е много важно и ценно присъствието на всеки един от Вас в тази вечер. Най-много искам да благодаря на моя най-добър приятел, на моя най-близък човек и моя духовен изповедник – на сина ми Анатоли”, сподели развълнувано авторката на „Сърце на длан съм сложила”.

Публиката в залата пожела на поетесата да запази това духовно богатство в себе си още дълги години напред. Адмирации за вечерта получиха и организаторите на проявата. А поетичната среща завърши с мисъл за доброто, за човешкото, което ни прави човеци, за любовта и за вярата, които ни дават смисъл.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *