БАЛЕТ „ВЕГА” – ЕКСПЛОЗИЯ НА СЦЕНАТА

Модерен, стилен, иновативен, класен, чувствен, огнен, завладяващ, с една единствена дума – балет „Вега”. В края на творческия сезон, танцьорите от Школата за модерен балет с ръководител Марианна Савова и помощник ръководител Милена Иванова представиха годишната си продукция в Концертната зала на Младежки дом – Търговище.

Прекрасните танци на сцената се редуваха с бурните аплодисменти на развълнуваните гости. С разнообразие от цветове, костюми и ритми, „Вега” пренася публиката в различни светове на изкуството. Нещо, което постигат с цената на неуморим труд, екипна работа, репетиции, отговорност, идеи, но и което носят в сърцата си.

Всеки път „Вега” танцува като за последно, давайки всичко от себе си. Всеки път „Вега” рисува картини с цветовете на костюмите от танците си. Всеки път „Вега” моделира скулптури с телата си. Всеки път „Вега” вдъхва нов живот на ритъма, на песните, на музиката. Всеки път „Вега” е експлозия, емоция, магия.

Всички групи на състава представиха по време на концерта наученото през сезона. Танцьорите зарадваха присъстващите както с нови танци, така и с познати им от предишни участия изпълнения.

С музикални поздрави в концерта се включи и Школата за естрадно пеене към Младежки дом, с ръководител Кремена Кряколова. А сред гостите в залата бяха зам.-кметовете Рая Матева и Емине Якубова.

Развълнувана Марианна Савова връчи огромен букет на една от солистките на балета, която тази година бе абитуриентка – Лина Детелинова, прекарала последните 12 години в семейството на „Вега”.

„Изтанцувай го целия живот, на високи полупалци, така, както сме го учили в залата, с усмивка и с високо вдигната глава”, каза на Лина нейната ръководителка.

В края на продукцията Марианна Савова пожела и на останалите абитуриентки от балета – Зара, Маги и Мая, които нямаха възможност да вземат участие в годишната продукция, да не спират да вярват в мечтите си и да вървят смело напред към новите предизвикателства, които ги очакват.

На всички останали деца и младежи от Школата, Марианна Савова благодари за всеотдайността, за упоритостта, за себеотдаването в танците. „Благодаря и на Вашите родители, и на колегите от Младежки дом, без които всичко това нямаше да бъде на такова ниво”, каза в края на концерта художественият ръководител на Школата.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *