Три нови отделения откри поповската болница в Търговище

В Търговище официално бяха открити три отделения на МБАЛ –Попово. Филиалът на поповската болница е позициониран в бившата специализирана хирургична болница в Търговище на ул. „Пирин” №16. По този повод бе организирана пресконференция с медиите.

За стартирането на новите дейности в лечебното заведение пред журналистите говори управителят на МБАЛ-Попово д-р Румен Русев. Той каза, че на 14 юни т.г. е бил подписан договорът със здравната каса и вече имат пациенти за преглед. Новооткритите отделения хирургия, ортопедия и  травматология и анестезиология и интензивно лечение ОАИЛ, ще обслужват 44 клинични пътеки и 7 амбулаторни процедури. В тях за пациентите ще се грижат 24 лекари.

„Всичко това нямаше да бъде възможно без подкрепата на кмета на Попово д-р Людмил Веселинов и Общински съвет – Попово. Започваме да работим, надяваме се да обгрижваме нашите пациенти, според техните нужди”, каза по време на пресконференцията д-р Русев. Той припомни, че решението на Общински съвет – Попово за разкриване на нови отделения на болницата е взето още в края на 2015 г., след което са спазени всички процедури до получаване на разрешение от Министерството на здравеопазването.

На срещата с медиите бе представен и екипът на отделенията. Началник на хирургията е д-р Стамен Стаменов, на анестезиология и интензивно лечение – д-р Кремена Христова, а на ортопедия – д-р Георги Георгиев.

„Няма по-добро дело от това на този свят да разкриеш болница, училище и църква. И няма по-голяма глупост в медицината от това да лимитираш дейността, защото лекаря е този, който определя от какво има нужда даден пациент, а не лимита. Сега с колегите поемаме голямата отговорност да поддържаме и развиваме тези нови отделения”, каза д-р Стаменов.

„Пациентът е в центъра на нашата работа”, заяви д-р Георгиев за отделението по ортопедия. Той сподели, че в своя екип ще разчита на специалисти на високо академично ниво за поставянето на диагнозите и последващото лечение на болните, на приемствеността между колектива и условията в отделението. Проф. д-р Дико Бошнаков, доц. д-р  Пламен Минчев от Военно морска болница Варна, д-р Георги Дамянов от Специализираната болница по ортопедия и спортна медицина и д-р Венцислав Тимушев специалист в ендоскопската хирургия, един от последните ученици на спортния травматолог проф. Димитър Шойлев са част от имената на лекарския екип в отделението по ортопедия.

Апаратурата и качеството на условията са голямото предимство на бившата специализирана хирургична болница в Търговище на ул.”Пирин”, където са позиционирани новите отделения. Помещенията и специализираната техника са взети под наем от фирмата собственик на бившата частна специализирана хирургична болница.

„За пациентите вече няма граници и разстояния, а само качество на услугите, точна диагностика и правилно лечение, така че сме отворени за всички нуждаещи”, казаха лекарите в края на пресконференцията.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *