Под звуците на „КРАСИВ РОМАН Е ЛЮБОВТА”

Емоционален и изпълнен с много настроение концерт подариха ВИС „Златни зари” и ВИС „Божур” на своите гости в кафе-театъра на ОНЧ „Напредък – 1864”.

Продукцията с музикални изпълнения, които съставите бяха подготвили, носеше името „Красив роман е любовта”. А в концертната вечер прозвучаха едни от най-обичаните стари градски песни като „Дете на моите години”, „Тумбалалайка”, „Малка Ани”, „Люляк бял”, „Аз си имам две съседки”, „Гошко хубавеца” и др.

„Какво е човешкият живот без романтиката, мечтите, хубавите песни, които създават настроение и желание за утрешния ден. За това пеем с любов за нашата публика”, каза за „Знаме” Събина Георгиева, ръководител на двата състава.

Дамите неведнъж развълнуваха публиката с изпълненията си, под музикалния съпровод на корепетиторите Румена Ширкова- Ангелова – пиано, Радка Колева – акордеон и Марин Нанов -китара.

От по-ниските, равни и нежни тонове, гласът на Събина Георгиева се извисяваше във високия регистър, запазвайки акцента на текста и най-силните фрази от песента. А в баланс с музиката и гласовете на останалите певици, посланията на „Красив роман е любовта” звучаха с искреност и ентусиазъм в концертния празник. Бурните аплодисменти на публиката заслужено бяха подарени и за дуета Събина и Марин за песента „Сънувах те аз”.

И през този творчески сезон ВИС „Златни зари” и ВИС „Божур” участваха в музикални конкурси и бяха гост на различни културни мероприятия. Със своята душевност и талант, певиците съхраняват и популяризират старите градски и шлагерни песни, обогатяват ги със свой почерк и стил, възраждат ги за нов живот и приобщават публика от различни възрасти към тази песенна лиричност и красота.  А както се пее и в техните музикални послания – за любовта няма години, за сърцето младостта е чувство, за радостта всеки ден е празник.

„Хората, които носят музиката и песента в душата си, са щедри хора. Тази вечер певиците за пореден път отвориха вълшебната музикална кутия и ни дариха с неувяхващи чувства и емоции”, каза в края на концерта Веселка Бахнева, председател на Общинския съвет на пенсионерите.

Секретарят на Читалището Галина Кръстева и още почитатели на „Златни зари” и „Божур” също отправиха своите адмирации към дамите и тяхното творчество. А сцената украсиха красивите и цветни букети, подарени от публиката за двата състава.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *