Близо 400 проверки извършиха за седмица горските стражари към СИДП

Общо 397 проверки са извършили през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори на територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

В периода от 29 май до 5 юни са инспектирани 160 обекта за добив на дървесина, 151 превозни средства, 82 физически лица и др. Съставени са два акта и десет констативни протокола по Закона за горите.
Служители на стопанството във Варна са хванали системен нарушител в гората край кв. „Владислав Варненчик”. Мъжът, който е от село Старо Оряхово, е заловен на място след сигнал, подаден от гражданин. При последвалата незабавна проверка на горските стражари са задържани 1 куб. м незаконно добита дървесина и каруцата на нарушителя. Съставени 
са му два акта и един констативен протокол.
Сигнал на телефон 112 за бракониерски лов в землището на с. Долна Кабда е вдигнал на крак служителите на ДЛС „Черни Лом”. При проверка на място те са установили поставено газово оръдие за прогонване на птици и гризачи в овощна градина между селата Горна Кабда и Долна Кабда в община Търговище.
През изминалата седмица служителите на ДГС „Шумен” са съставили три констативни протокола, четири отчитат от ДГС „Генерал Тошево”, а два – от ДГС „Добрич”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *