ЧЕСТИТ 1 ЮНИ, МИЛИ ДЕЦА!

Под слънчевите юнски лъчи децата на Търговище отпразнуваха Международния ден на детето 1 юни.

На площада пред Драматичния театър бяха обособени детски кътове по интереси, в които малчуганите се забавляваха. А на сцената талантливите певци и танцьори от съставите на общината бяха подготвили музикално – танцова програма.

Приветствие към най-малките отправи зам.-кметът Рая Матева от името на кмета на Общината д-р Дарин Димитров.

„Мили деца, растете здрави и щастливи. Винаги носете огромната си енергия на откриватели и вдъхновеното пламъче на победители в очите. Опознавайте света със светло любопитство, сякаш започвате нова игра. Превръщайте го в по-добро място, изпълнено с хармония и надежда.  Вълшебствата се случват, когато вярваме в тях.  А най-големите са скрити в сърцата и мечтите на децата, които усмихват всеки наш ден. Искаме да растете в един подреден, зелен, чист град, в който ще намерите всичко, което ви е нужно, за да бъдете успешни хора и професионалисти. Град, който ще обичате, защото Вие сте неговата най-съкровена обич”, каза Рая Матева от празничната сцена.

Децата рисуваха върху асфалт с цветни тебешири, изработваха хвърчила, играха баскетбол и бадминтон, танцуваха, снимаха се, забавляваха се, превърнаха деня си в забава, споделяйки го и със своите приятели.

А в края на тържеството по традиция малчуганите поведоха хорото.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *