НА ОБЩИНСКАТА СЕСИЯ

По време на редовното си заседание Общински съвет – Търговище разгледа и прие 19 докладни записки, сред които промени за първото тримесечие на 2017 г. по бюджета на Община Търговище за 2017 г., одобряване на Доклад за резултатите от междинната оценка за изпълнението на Общински план за развитие на община Търговище 2014-2020 г., приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за управление на общинските пътища и др.

Съветниците приеха с 28 гласа „за” годишните финансови отчети на търговските дружества със 100% участие за 2016 г. – „АДАПТ” ЕООД, „Общински пазари” ЕООД, „БКС” ЕООД и „Знаме” ЕООД.

Вносителят на докладната зам.-кмет Валентин Велчев каза по време на сесията, че са направени необходимите анализи в дружества, като и четирите такива са показали добри финансови резултати.

„Вестник „Знаме” също показва положителни финансови резултати, успява да покрие разходите си и да се самоиздържа, тежат само старите задължения”, уточни Велчев.

Единодушно бе прието и предложението за поставяне на паметна плоча с имената на загиналите във войните в кв.Въбел. Средствата ще бъдат събрани от дарения.

Местният парламент реши да даде безвъзмездно право на строеж в полза на църковното настоятелство в с.Мировец терен с площ 35 кв. м, на който да бъде построен малък параклис.

Общински съвет утвърди и химна на Общината, чиито автори са Неда Антонова и Ценко Минкин. Съветниците гласува химнът да стане задължителна част от репертоара на Духовия оркестър и Смесен хор „Родна песен”. Те ще го изпълняват по време на тържествени мероприятия, сесии и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *