ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗВЪНЧЕ” ОТБЕЛЯЗА С „ВЪЛШЕБСТВО” СВОЯ ПЕТИ РОЖДЕН ДЕН

С голям концерт в Драматичния театър Детска градина „Звънче” в Търговище отбеляза своя 5-годишен рожден ден.

Над 200 деца, празнично пременени с костюми показаха своите артистични заложби в музикално – танцова програма, подготвена специално за повода. Народни и модерни танци, любими детски песни, герои от приказки и филмчета – всичко това развълнува публиката станала част от спектакъла на детската градина, наречен „Вълшебство”.

Днес Детска градина „Звънче” е най-голямото детско заведение в общината, след като в началото на 2012 г. с решение на Общински съвет – Търговище в нея бяха обединени ЦДГ „Славейче” с филиал в с.Голямо Соколово и ЦДГ „Радост” с филиал в кв.Въбел.

„Тогава събрана от големите традиции на своите предшественици градината проходи и започна да пише своята нова история. Пътят ни до този момент бе изпълнен с не малко трудности, но и с много радости. Учихме се да бъдем едно цяло, да изградим прекрасен колектив, който да оформя характери и да възпитава децата по пътя на знанието.Днес, пет години по-късно мисля, че успяхме да постигнем всичко това, благодарим на всички, които повярваха в нас”, каза от сцената на Драматичния театър Димитринка Атанасова, директор на ДГ „Звънче”.

Към този момент децата в градината са 230, разпределени в 10 групи и разположени в 4 сгради. Всички заедно направиха рождения ден емоционален за всички присъстващи. Събитието уважиха зам. – кметовете Рая Матева и Емине Якубова, Косьо Костов, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация, представители на РУО – Търговище, директори на детски градини и др. За повода „Звънче” получи и много поздравителни адреси и цветя. А специален поздрав за рождениците отправиха Балет „Галакси” към ОНЧ „Напредък – 1864” с ръководител Екатерина Петрова и Ебру Хайрединова от Музикална школа „Ню войсес” с ръководител Десислава Станкова.

„Желанието ни бе да направим спектакъл, посветен на доброто и вълшебното, погледнато през детските грейнали очи. Щастливи сме, че успяхме да го направим, за да звъни Детска градина „Звънче” с детския глас още много години напред ”, сподели за „Знаме” Димитринка Атанасова.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *