Посланикът на Украйна в България – официален гост в Търговище

Първият официален гост в панаирната седмица в Търговище е посланикът на Украйна в България Негово превъзходителство Микола Балтажи.

Заедно с кмета д-р Дарин Димитров проведоха среща с медиите, на която споделиха какви идеи са разменили за ставащо в Търговище и Украйна, за реформите и икономиката.

„Украйна е държава, която е много близка до нас като народопсихология, споделяме общи ценности. Поговорихме за развитието на бизнеса в Украйна и България, както и за нашето общо сътрудничество”, отбеляза кмета по време на пресконференцията.

„За мен е чест и удоволствие да бъда във Вашия град, благодаря за гостоприемството. Посещението ми в Търговище съвпада и с Деня на победата и Деня на Европа, не мога да не отбележа в тази връзка приноса на Украйна в тази победа, която е много важна за нас”, каза в Търговище Негово превъзходителство Микола Балтажи.

Едно от първите сътрудничества между страните се очаква да бъде организирането на летен лагер, в който деца от Украйна да посетят Търговище и базата в Балчик.

Посланикът на Украйна в България сподели пред журналистите, че в следващите месеци са предвидени бизнес – форуми във Варна и Бургас, за които Търговище ще има специална покана за участие.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *