Богато, разнообразно, наситено с културни прояви се очаква да бъде юбилейното 240 издание на търговищкия панаир

По време на пресконференция с медиите кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, заедно със зам.-кмета Емине Якубова и секретаря на администрацията Христалина Халачева издадоха подробности около предстоящия 240-ти традиционен пролетен панаир.

В седмицата от 8 до 14 май търговищенци и гостите на града ги очаква разнообразна културна програма, голям брой изложители, весело настроение и седмица, изпъстрена с различни тематични дни.

Официалното откриване на панаира ще бъде от 17.00 часа на 8 май с дефиле на кукери от село Чирпан, което ще започне от площад „Свобода” до Художествената галерия „Никола Маринов”. А вечерта от 18.00 часа посетителите ще имат възможността да се насладят на музикалните изпълнения на Графа и Прея.

В останалите дни са предвидени още концерти на търговищки изпълнители и състави, бандата „Метъл милиция”, DJ Марти Джи, Поли Паскова, Ансамбъл „Чинари”, Б.Т.Р., Дамян Казаков, Кремена Кряколова, Миро, Наталия Тенева и др.

В панаирната седмица ще бъдат проведени и два бизнес – форума. Първият на 9 май – „Предизвикателства и възможности за развитие на малкия и среден бизнес в България през периода 2017 – 2020 г.”, а вторият на 11 май – „Силни региони за силна икономика”.  Организаторите информираха, че и тази година ще бъде открит Фестивалът „Люлека ми замириса”, като този път ще бъде обогатен с ревю. Всеки следобед от 16.00 часа за децата ще има уъркшопове с различни дейности на алеята пред „Борово око”.

Едни от тазгодишните атракции ще бъдат Дните на виното, на меда и на хляба, в които посетителите ще могат да дегустират от различните изделия и да си закупят, ако им е харесало. Сред новостите в седмицата на панаира е провеждането и на Киноложка изложба. Шахматен турнир и Национален шампионат по автокрос са предвидени за любителите на спорта. Регионална библиотека „Петър Стъпов” и Историческият музей също ще посрещат гости с различни дейности и изложби. Веселото панаирно влакче ще вози желаещите до изложбените зали.

Д-р Димитров каза по време на пресконференцията с медиите, че регистрираните участници до момента за  Изложението на 240-я традиционен пролетен панаир са над 90. Голяма част от тях всяка година излагат своите стоки в Търговище, но тази година не е малък и броя на новите участници, сред които са автомобилни представители, разсадници за цветя, фирми за видеонаблюдение, производители на трикотаж и дрехи.  Над 80 депозирани заявки пък има за веселата част на панаира, където традиционно има люлки, бирарии и атракции. Кметът изрази своята благодарност към всички ангажирани с подготовката на юбилейното панаирно издание за труда, идеите, спонсорството и цялостната организация.

„Нека всички се почувстваме търговищенци, да обичаме града си и да празнуваме всички заедно по време на панаира”, апелира кметът на Търговище.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *