Наградиха активните участници в Седмицата на Земята в Търговище

С музикална програма и в празнична обстановка бяха отчетени резултатите от конкурсите на Община Търговище, посветени на 22 април – Международния ден на Земята.

В кафе-театъра на ОНЧ „Напредък-1864” директорът на ОДК Валя Радева приветства отличените участници, включили се активно в Седмицата на Земята.

15 общински, 5 държавни училища, 10 детски градини и 28 пенсионерски клуба направиха местата, където живеят, по-красиви и уютни кътчета.

„Всеки един от нас е част от природата. Всички зависим от майката Земя и тя зависи от нас. Седмицата на Земята в Търговище бе изпълнена с дейности, които дадоха възможност от всички ни да поемем лична отговорност за опазване на нашия общ дом”, сподели с присъстващите Валя Радева.

В конкурса за най-привлекателно междублоково пространство и за активно участие в Седмицата на Земята бяха отличени с грамоти десет детски градини /сред които: „Веселушко”, „Осми март”, „Здравец”, „Снежанка”, „Звънче”, „Слънце”, „Червена шапчица” и др./, дванадесет училища в града /I СУ „Св.Седмочисленици”, I ОУ „Христо Ботев”, II СУ „Проф. Никола Маринов”, II ОУ „Н.Й.Вапцаров”, III ОУ „П.Р.Славейков” и др./, осем в общината и двадесет и един пенсионерски клуба /”Капитан Петко Войвода”, „П.Р.Славейков”, „Дръзновение”, „Васил Левски”, „Никола Симов”, „Паисий” и др./. Отличията бяха връчени на представители на институциите лично от зам.-кметa на Търговище инж. Митко Панайотов.

На трето място в конкурса за най-красиво междублоково пространство бе избрано това в кв. „Запад” 1, бл.22, вх. А, сътворено от Тотка Тодорова Вълчева. С второ място бе отличено кътчето в кв. „Запад” 1, бл.5, вх. Б на Еленка Иванова Никова. Победителят в категорията е Димитринка Иванова Димитрова за оформлението на междублоковото пространство, намиращо се на ул. „Паисий”, бл.5.

По време на официалното награждаване Детски танцов ансамбъл „Търговище” с ръководител Орфета Хараланова изпълни танците „Детска радост” и „Дайчово хоро” като поздрав за присъстващите в залата. А певиците от музикалната школа към ОДК, с преподавател Теодора Лавдинова, изпълниха песента „Нашата планета Земя”.

Организаторите пожелаха весело пролетно настроение на всички и отговорно екологично поведение.

Симона Алексиева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *