УЧЕНИЦИ С НЕТРАДИЦИОННА ИЗЛОЖБА ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

Ученици от II ОУ „Никола Й. Вапцаров” подредиха изложба, направена от нетрадиционни материали. Експозицията бе открита в Регионална библиотека „Петър Стъпов” и бе представена в навечерието на Деня на Земята.

Със своето присъствие изложбата уважиха зам.-кметът Рая Матева, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Косьо Костов и Силвия  Доманова от Дирекция „Образование” на Община Търговище.

Децата, ръководени от П. Герова, ст. учител целодневно обучение във II ОУ, показаха пред гостите творби, направени от ориз, тиквени семки, жито, царевица, леща, боб, кафе, пластмасови предмети и еко материали.

„Искахме да направим нещо красиво по един различен и интересен начин. Децата разсъждаваха творчески и всички работихме в екип. Взаимно се учихме едни от други, тъй като те даваха идеи, които аз допълвах, и аз им предлагах проекти, които те обогатяваха”, сподели за „Знаме” ръководителката на децата г-жа Герова.

Най-активните участници в изложбата получиха грамоти за своето творчество и трудолюбие по време на часовете, отделени за създаването на експозицията.

Самите ученици разказваха на гостите по време на изложбата какви идеи са имали, как са изработили рисунките, колко време им е било нужно и как им се е отразила екипната работа, творейки по групи.

Директорът на II ОУ Таня Петкова сподели, че всички творби на децата от първи до осми клас ще украсят класните стаи на училището след приключването на изложбата в РБ „Петър Стъпов”.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *