ПОДАРИ КНИГА, ОСТАВИ ПОСЛАНИЕ ОТ СЕБЕ СИ!

Подари книга, остави послание от себе си! Под това мото ще се проведе кампания за размяна на книги в Търговище.

Инициативата е на младата и талантлива десетокласничка Мая Николова. Тя е възпитаничка на I СУ „Св.Седмочисленици”, но от две години всяко лято своите качества и умения развива в Академия „Glow” – София.

Най-големите успехи на Мая /някои, за които сме Ви разказвали от страниците на „Знаме”/ са в областта на английския език. Този път обаче като лидер в Академията, Мая инициира друга полезна кауза, свързана с книгите. Идеята е повече хора да се включат със свое послание в размяната на книги.

„Оставяйки своя книга като подарък, участниците също получават друга в замяна. И може би най-ценното е, че всяка книга ще има написано от собственика й послание”, разказа Мая за „Знаме”.

Няма ограничение в стила на книгите, големината им, съдържанието или кога са издадени. Важното е да са от сърце! Помощници на Мая в начинанието ще бъдат младежите от Ученическия парламент, с които са подготвили още изненади за повода.

Организаторите издадоха и че ще има сладка почерпка по време на размяната на книгите. Тази събота – 22 април 2017 г., от 10.30 часа на площад „Ст. Мавродиев” пред Обединен детски комплекс, Мая и младежите от Ученическия парламент канят малки и големи да се отдадат на четенето, да споделят за свои любими автори и книги и да се забавляват заедно.

„Ще  имате възможността да направите едно добро – да подарите книга, която вече сте прочели и да я споделите с останалите, а след това да вземете нова по ваш избор. Вярваме, че много хора в нашия град четат книги редовно и именно затова бихме искали да съберем голям брой читатели на едно място, за да могат да си говорят за книги и да създадат нови приятелства. Именно хоби като четенето би могло да ни сплоти силно”, разказа за нашите читатели Мая Николова.

А на Вас – дочете ли Ви се?! 🙂

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *