ВКЛЮЧВАМЕ СЕ С ХОРОВ КОНЦЕРТ В НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА

Да се отдадем на изкуство!

И Търговище се включва в Националната инициатива на Български Хоров съюз „България пее”. В рамките на три дни, над 30 града от цялата страна ще участват в инициативата, представяйки хорови концерти пред публика.

В един от обявените музикални дни – 21 април 2017 г., Женски хор „Златна лира” с диригент Илиана Иванова и Смесен хор „Родна песен” с диригент Красимира Коларова ще зарадват почитателите на това изкуство в Концертната зала на ОНЧ „Напредък – 1864”. Входът за всички желаещи да посетят мероприятието е свободен, а началният час е 18.00.

Освен хоровите изпълнения, солистите Теодора Лавдинова, Десислава Василева и Валерия Пейчева също ще поднесат своя музикален поздрав за всички гости в залата. На пианото ще акомпанират Петър Божанов и Диана Денчева. В гала концерта специално участие ще вземат и две певици от Националната музикална академия „Проф.Панчо Владигеров” – гр.София. Това ще бъдат търговищкото дарование Любомира Серафимова и кипърката Ана-Мария Иродоту, възпитанички на Иванка Нинова, преподавател в НМА и солист в Софийската опера.

Специално за повода в Търговище ще пристигне и младият гост – пианист Иван Тренев.

„Подготвили сме разнообразна музикална програма с произведения, писани от 18 век до днешно време. Искаме да покажем как участници от различни възрасти могат да се обединят в една обща кауза и да правят стойностни събития. А немалка част от участниците са млади и талантливи хора от Търговище, които се развиват тук – в нашия град. Искам да благодаря на Община Търговище и всички участници, които подкрепиха инициативата с участието си”, разказа една от солистките Теодора Лавдинова.

Гостите в залата на Читалището ще се насладят на над 15 изпълнения на творби от Моцарт, Пучини, Рахманинов, Калман, Щраус, Гершуин и др.

„Знаем думите: който пее, зло не мисли! Така че ще се постараем публиката да си тръгне заредена и духовно пречистена от концерта, да се пренесе в света на музиката, забравяйки за момент сивото ежедневие и отрицателните емоции. Нека да се отдадем на изкуство!”, апелира Теодора Лавдинова.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *