48 заявки на работодатели по ОП „Развитие на човешките ресурси“ одобри комисията по заетост

 

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в област Търговище разгледа и одобри подадените от работодатели заявки по третия етап от схемата „Обучение и заетост на млади хора” по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Това стана днес по време на редовно заседание на комисията, председателствано от заместник областния управител Недко Иванов.

Одобрени са всички подадени 48 заявки за общо 285 работни места. Средствата, отпуснати за реализация на програмата в област Търговище са 1 080 206 лева.

„Средствата са достатъчно и на този етап няма ограничения в броя работни места, за които може да кандидатства всеки работодател. Обучения не са предвидени, но през първите 3 месеца младежите ще имат право на наставник, който ще получава ½ от минималната работна заплата.”, съобщи Юлия Дечева, началник отдел „Активна политика на пазара на труда” към ДБТ Търговище.

Дечева уточни, че програмата покрива изцяло разходите за заплати и осигуровки на наетите лица за период от 6 месеца, като те ще получават заплати на база осигурителния доход за съответната длъжност.

На първия етап от реализацията на схема „Обучение и заетост на млади хора” в област Търговище се сключиха 16 договора за 316 работни места. Върви сключването и на съвместните договори от втория етап, когато бяха подадени 38 заявки за 123 работни места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *