Изложбата „Портрети на бележити българи” гостува и в областна администрация Търговище

Преди месец Ви разказахме за официалното откриване на изложбата „Портрети на бележити българи”, дело на талантливи деца от Първо ОУ „Христо Ботев” с ръководител Ивелина Белчева.

В часовете по изобразително изкуство и в кръжока по живопис учениците от пети до осми клас създават уникалните си произведения. Вдъхновени от детското творчество областният управител на Търговище Валери Симеонов и секретарят на администрацията Тодорка Танева поканиха художниците да подредят изложбата в областната управа. Това се случи по време на официално откриване, в присъствието на служителите и гости на администрацията.

„Бяхме много впечатлени още при първия досег с изкуството, което учениците създават. „Портрети не бележитите българи” е изложба, която трябва да бъде показвана постоянно”, разказа областният управител Валери Симеонов.

Портретите на едни от най-обичаните национални герои, духовници и писатели, сред които Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, цар Симеон, Елисавета Багряна, Колю Фичето, Любен Каравелов, Захари Зограф, Валя Балканска, Христо Смирненски, Елин Пелин, Йордан Йовков, Алеко Константинов и др. украсиха областната администрация в навечерието на светлите великденски празници.

„Една картина е красива тогава, когато излезе от сърцето и душата на децата. Гордея се с тях и се радвам, когато гледам създаденото от тях”, сподели с присъстващите Ивелина Белчева, ръководител на децата.

Председателят на Патриотичен клуб „Възраждане” Савин Савов и  ставрофорен иконом Славчо Проданов също поздравиха ботевските художници и техния учител.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *