Нови награди за “Шарено герданче”

ДФА „Шарено герданче” участва в два национални фолклорни конкурса в Котел и в СОК „Камчия”.

Най-малките певици на „Шарено герданче”, с ръководител Светла Стаменова, се включиха успешно, като индивидуални изпълнители, в  IX Национален детско – юношески конкурс „Песенна дъга над Кутев”.

Ивайла Петрова спечели първа награда, а малкото Кате, Дамла и Златозара са отличени с поощрение.

Награди и стипендия спечелиха ден по-късно певиците на Шарено герданче от XXIII Национален детски фолклорен конкурс „Диньо Маринов” – Варна. За втора поредна година фолклорната надпревара се проведе в СОК „Камчия”.

Ивайла Петрова отново бе отличена с първо място.

Полина Николова спечели стипендия в трета възрастова група,  Анита Емилова бе отличена с трета награда, а Андреана Андреева – с поощрение.

Светла Стаменова:

„И двата конкурса са силни, участват много изпълнители. В Котел участвахме само с малките певици на „Шарено герданче”, денят беше тежък за тях, но пяха много добре и съм доволна от представянето им.

Националният фолклорен конкурс „Диньо Маринов” е много силен, при него няма дублиране на места. Радостни сме, че наши момичета успяват да спечелят стипендия от него при повечето ни участия. Тази година стипендиант ще бъде Полина, която се представи много добре в трета възрастова група. Всички деца пяха добре, с желание и упоритост се подготвяха и съм доволна от представянето на всяко от тях.”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *