Великденски базар отвори врати в библиотеката

Регионална библиотека „Петър Стъпов” – Търговище е домакин на великденска изложба-базар. Красивите и интересни произведения на изкуството са сътворени от Лидия Гюрова. За нея и каузата й – да помага на сина си Божидар със събраните средства от продажба на ръчно направените сувенири, сме Ви разказвали и друг път.

За пореден път обаче Лидия и малкият й помощник Божко са измайсторили и украсили разнообразие от красоти, които да допълнят, обогатят и одухотворят наближаващия великденски празник. Шарени яйца, направени от различни материали, дъски, панери, магнити за хладилник, медальони, поставки и още, и още, и още – за всеки вкус има по нещо.

„Радвам се, че и за този празник си партнираме с РБ „Петър Стъпов”, иска ми се да зарадвам с моите произведения хората за Великден, а по този начин и нашия празник с Божко ще е по-светъл, весел и с надежда за добро”, разказа за „Знаме” Лидия по време на откриването на базара.

Във фоайето на библиотеката, в рамките на работното време, всеки желаещ да разгледа изложбата може да го направи и да се включи във в празничната кауза.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *