За слънчевите усмивки в детска градина „Слънце”

Въпреки демографския срив, целодневна детска градина „Слънце” в Попово никога не остава без достатъчно деца.

Защото родителите са доволни от условията и порядките в това детско заведение и най-вече от отношението на персонала към малките възпитаници. В тази детска градина има 5 групи и една яслена група. Допълнителна сграда към „Слънце” е ЦДГ №2 „Пролет”, където се възпитават още  две групи деца, с общ директор и общ педагог.

За малките граждани  се грижат 14 педагога, пом.възпитатели, психолог, директор, както и останалия непедагогически персонал. За попълването на  игровият парк се грижат всички, родителите също. Те изработиха сувенири, сладкиши, разпродадоха ги на празничния базар и със събраните средства бяха  закупени пособия за рисуване и играчки.

Директорката Димитрина Витанова полага много усилия нещата в градината да вървят добре. Всяка година тук изпращат подготвителната група за първи клас с голямо тържество, за което и малки, и големи дълго се подготвят. Дори и персонала се включва в номерата на представленията и всичко става много по-забавно и интересно. Определено може да се каже, че децата се обучават и възпитават при много добри, съвременни условия. Дял за музикалното израстване на възпитаниците, за техните слънчеви усмивки, има и музикалният педагог Юлия Стефанова, която преподава в групите от двете сгради.

В момента тук се подготвя голям великденски спектакъл, с който децата ще зарадват своите близки на предстоящия Велиденски празник.

ДОРА МАРИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *