Море от любов за моето семейство

Четвъртокласници от Първо ОУ „Христо Ботев” – Търговище покориха сърцата на своите родители и учители с представлението „Море от любов за моето семейство”. От сцената на Кукления театър, учениците показаха своите артистични заложби, трудолюбие и оригиналност.

Заместник – кметът на Община Търговище Рая Матева бе специален гост на представлението. Тя поздрави малките актьори и техния ръководител Севинч Мехмедова, учител ЦДО в начален етап, за идеята, отговорността и реализацията на „Море от любов за моето семейство”.

В първата част на представлението гостите в залата се насладиха на музикални поздрави от страна на ботевските възпитаници. В женския месец, децата изразиха с песни и стихчета огромната си обич към техните майки и баби.

А във втората част представиха съвременна интерпретация на фолклорната приказка „Който не работи, не трябва да яде”. Малките актьори развълнуваха публиката по време на представлението с всяка една сцена. А в края на „Море от любов за моето семейство” децата обещаха, че съвсем скоро ще зарадват публиката с нова изненада.

За „Знаме” ръководителят на четвъртокласниците Севинч Мехмедова разказа как са се сработили с децата за представлението, сближава ли ги творчеството и как тези изяви им помагат да се развиват в училище.

-„Море от любов за моето семейство” е втората изява, която правите съвместно с деца от Първо ОУ „Христо Ботев”, колко време репетирахте преди премиерата на представлението?

-Да, през декември миналата година направихме възстановка на коледни традиции. Тогава получихме много добри отзвуци, децата се амбицираха и продължихме да се развиваме в тази насока. Тъй като през месец март е денят на жената, а също така започва и пролетта, решихме да изненадаме обществеността с един празник на обичта. В рамките на един месец успяхме да подготвим изненадата си и да я представим. Аз съм възпитател на децата, така че с предимство са домашните и уроците, много от учениците посещават и различни школи по интереси, но заедно с общи усилия и желание намираме време и за артистични изяви.

Обичта ли ни дава сили и стимул да вървим напред, още от най-ранна детска възраст?

-Обичта в семейството е основна, винаги ще я има, от там започва всичко, дори в забързаното ежедневие да забравяме за това. „Море от любов” е послание към всички, а отправено от децата носи още по-голяма стойност.

Кой Ви подкрепи в инициативата?

-Получихме голяма подкрепа от страна на ръководството на Първо ОУ „Христо Ботев”, от колегите, които ни питаха от какво имаме нужда, и не на последно място от родителите на децата. На всички можем да благодарим.

-Какво бихте пожелали на малките актьори?

-Децата са много умни, талантливи, надарени.  За мен е изключително удоволствие да работя с тях. Те са амбициозни, имат мечти, поставят си цели – нека ги постигат с широка усмивка и позитивна нагласа. Пожелавам им най-вече здраве и да са много щастливи!

Интервю на Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *