Проф. Светла Бъчварова се ангажира с разрешаването на проблема с електрозахранването на вилната зона в Търговище

Ежедневно токът, който достига до собствениците на вили, разположени от двете страни на главния път Варна-София е от порядъка на 180-200 волта и това поражда редица неудобства. В момента те са включени в частна ел.мрежа и когато имат технически проблем, дружеството Е.ОН ги препраща към частна фирма.“Иначе в сметките за ел.енергия фигурира  и такса за пренос, казаха хората и допълниха че проблемът е от години, имайки се предвид че имотите попадат в спорния Параграф 4.
Те настояха, като бъдещ народен представител, водачът на листата на коалиция „БСП за България“ Светла Бъчварова да поеме ангажимент тази неуредица със собствеността на електропреносните мрежи да бъде  разрешена с поправки в законът.
След разговор с ръководството на Е.ОН професор Бъчварова е получила уверението на дружеството, че още тази година ще стартира работа по инвестиционния проект, който ще гарантира доставката на електрическа енергия във вилната зона на града.
Вече е определено и място за трафопост от страна на местната управа, стана ясно още .
По-късно днес професор Светла Бъчварова се срещна с учители от Гимназията по земеделие в Търговище и коментира с тях проблемите на професионалните училища.
В момента земеделското училище е общинско, но ръководството и учителите в него изразиха притеснения относно неяснотите около финансирането му.
От пари се нуждае сградата на техникумът, както и неговата техническа база.
Последните реални инвестиции в него са били през 2009 година, спомниха си учителите и поискаха съдействие от професор Светла Бъчварова, която е бивш заместник-министър в Министерството на земеделието   професионалните гимназии от тази специалност да преминат отново под шефството на ресорното министерство.
„Необходимо е и бизнесът да подпомогне финансово професионалните училища, защото без тях и без кадрите му той няма да може да се развива“, подчерта в края на срещата кандидатът за народен представител.

Пресцентър БСП

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *