КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ В ТЪРГОВИЩЕ: “ВРЕМЕ Е ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА”

Съпредседателят на Патриотичния фронт и председател на ВМРО Красимир Каракачанов се срещна с избиратели от Търговищки регион.

В пълната конферентна зала на хотел „Терра Европа” Каракачанов представи политическата платформа на патриотите, давайки акцент на някои основни теми от нея.

„Време е за радикална промяна. Крайно време е ние, българите, да разберем, че счупената българска държавна каруца няма да ни я оправят нито в Брюксел, нито във Вашингтон, нито в Анкара. Нашата българска работа трябва да си я свършим ние, българите, и както е казал Левски: „със задружни сили”! Нашите политици обясняват какъв голям европеец е Левски. Не, Левски е голям българин, борил се за свободата от турско робство, и точно в това е неговото величие”, заяви на срещата в Търговище Красимир Каракачанов.

Относно пенсиите на възрастните хора Каракачанов обясни, че в тяхната политическа програма е заложено увеличение на месечния доход на пенсионерите. А средствата за това би могло да се отделят от фалшивите инвалидни пенсии и ТЕЛК-ове, от санирането и цялостното преразглеждане на социалния сектор.

„Наблюдаваме един цинизъм, една тотална незаинтересованост от съдбата на обикновения човек, особено на хората в малките градове, да не говорим за селата. Има цели села в Плевенска и Монтанска област, в които всяко едно циганче се води болно от епилепсия, за което получава 300-350 лв. на месец. А ако погледнете ТЕЛК-овете, ще видите, че в България има толкова болни от епилепсия, колкото няма в целия свят. Това е една от огромните измами в страната ни”, категоричен бе Каракачанов.

Той допълни още, че в България към този момент има 988 000 души инвалиди, които получават пенсии, а държавата дава за това 1,6 млрд. лв. По думите на председателя на ВМРО, истински нуждаещите са не повече от 150 000 души.

„Ако искаме в едно общество хората да вярват на институциите, на държавата, на правителството, на министрите и на всички други, трябва да има справедливост”, каза пред търговищенци съпредседателят на Патриотичния фронт.

Каракачанов допълни, че „ако българските партии не седнат на една маса и не започнат да говорят по най-важните проблеми за страната ни, без да се делят на леви и десни, на русофили и русофоби, няма как нещата да се променят и да тръгнат в по-добра посока”.

„Крайно време е да спрем това разделение. 27 години хората се разделиха, не си вярват, ние вече не сме една задружна общност. Задружните сили на всички българи, гледайки в една посока, имайки една цел – възраждането на българската държава, може да ни обедини и извади от кризата, в която се намираме в последните двайсетина година”, категоричен бе Красимир Каракачанов.

Той даде пример с обединението на патриотите, които на президентските избори станаха трета политическа сила в страната.

„Истината е, че имаме потенциал и за повече. А на всички е ясно, че изместихме ДПС от ролята му на балансьор”, подчерта Каракачанов.

От „Обединени патриоти – ВМРО, НФСБ, АТАКА” акцентираха още върху образованието, здравеопазването, сигурността, бежанците, външната политика и др.

„Тези, които харесват патриотичните идеи, които смятат, че България трябва да бъде поставена на първо място, и мислят, че „Обединени патриоти” могат да бъдат алтернатива на сегашния модел, нека ни подкрепят с бюлетина номер 17”, каза в края на срещата съпредседателят на Патриотичния фронт.

Симона Алексиева

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *